Utrecht, 9 november - Het TSOC Elevator Startup Pitch Event 2023 vond dit jaar plaats op de prachtige locatie bij de Homestudios van BAM. Zes veelbelovende startups kregen de kans om hun innovatie te pitchen voor de aanwezige leden en jury. De jury, bestaande uit Margot Nijkamp-DiesfeldtPieter Oosthoek en Jeroen Wijnen, beoordeelde de startups op basis van drie criteria: innovatiekracht, marktpotentieel en de kwaliteit van de pitch. Op het laatste criterium konden de aanwezige leden ook stemmen om hun invloed uit te oefenen.

Omar Benameur, bestuurslid van de Telecom Society en tevens medeorganisator van het event vond het evenement een groot succes: ‘’Er zijn zoveel startups in Nederland, mooi om op deze avond het podium te geven aan zes startups die allen met een goed verhaal voor de dag kwamen, ik heb ervan genoten’’.

We willen graag de aanwezige startups Q*BIRD B.V.ANTENNEX, Werk Innovators, BenchWiseWhispp en SandGrain B.V. , nogmaals hartelijk bedanken voor hun komst en deelname.

Q*bird en Whispp gefeliciteerd!

Na een intensief juryberaad, dat plaatsvond tijdens de keynote van Henry Bol, nam jurywoordvoerder Margot Nijkamp het woord en voorzag alle pitchende startups van uitgebreide feedback over hun presentatie. De jury had veel moeite met de beslissing, zelfs zoveel moeite dat het niet één maar twee winnaars heeft uitgeroepen: Q*bird en Whispp van harte gefeliciteerd!

Q*bird’s innovatie is gebouwd op kwantum technologie. CEO van Q*bird Ingrid Romijn wist in vier minuten de complexe innovatie van haar veelbelovende startup aan de zaal te pitchen. De jongste startup van de avond, in een opkomende industrie met een erg volwassen verhaal.

Het verhaal van Whispp maakte ook veel indruk op de zaal. Joris Castermans wist met een persoonlijk verhaal de zaal te raken. De aanwezige werden overrompeld met de mogelijkheden van zijn innovatie voor mensen met een spraakgebrek. Niet alleen innovatief, maar ook maatschappelijk van belang.

Deze winnaars ontvingen, uit handen van Mark BeermannAnke Kuipers en Eric Luteijn, niet alleen de welverdiende roem, maar ook speciale prijzen. Anke Kuipers en Mark Beermann overhandigden een cheque ter waarde van €4.500 voor een beursstand in het Holland Paviljoen tijdens MWC 2024 in Barcelona.

Eric Luteijn reikte een cheque uit voor publiciteit voor de winnende startup: een exclusief interview en de plaatsing van dit interview op een of meerdere websites van Luteijn Media.

Telecom Society

De Telecom Society is een vereniging met 29 bedrijfsleden en in totaal ongeveer 800 leden, waaronder bedrijfsleden en individuele leden. Telecom Society fungeert als platform voor de sectoren Technologie, Media en Telecommunicatie (TMT) om kennis te vergaren en contacten te onderhouden. De leden vertegenwoordigen bedrijven, zelfstandige professionals, consultants en adviseurs. De Telecom Society zet zich in voor kennisontwikkeling, innovatie en netwerken ten behoeve van haar leden en heeft inmiddels een gevestigde naam in de telecomindustrie.