We zijn verheugd om Harold Veldkamp te kunnen verwelkomen als twee spreker op het Telecom Society event Internet of Energie; De rol van telecom in de energietransitie.

Harold is recent begonnen in een projectmanagementrol inzake de ontwikkeling van de Digital Twin voor het toekomstbestendige energiesysteem in Emmen. Hij zal ons in zijn presentatie vertellen hoe het ontwerp en de realisatie van dit project tot stand zijn gekomen en de rol van digitalisering en telecom daarin. 

Harold heeft een lange staat van dienst in de ICT en Energy sector.  Opgeleid als bedrijfskundig informatica ingenieur, is hij zijn loopbaan gestart in de ICT consultancy wereld. Daar maakte hij voor het eerst kennis met het innovatiewerkveld. Na een aantal omzwervingen belandde hij bij TNO, waar hij het werkveld van ICT en energie mede mocht helpen vormgeven. Sinds die tijd is hij niet meer uit het energiewereld weg te slaan. Hij was onder andere lid van de standaardisatiecommissie voor de slimme meter en de werkgroep Intelligente Netten van EZ (destijds nog zonder K) waar later het innovatieprogramma Smart Grid Proeftuinen uit voortkwam. Na rollen binnen Alliander, New Energy Coalition en de provincie Drenthe te hebben vervuld werd hij programmadirecteur Digitalisering bij de Topsector Energie. Tegelijkertijd combineerde hij deze functie met het voorzitterschap van het MFF (MarktFaciliteringsForum) alwaar stakeholders uit de energiesector gezamenlijk het nieuwe afsprakenstelsel rondom energiesysteemdata uitwisseling vormgeven in nauwe samenwerking met BAS (Beheerder Afspraken Stelsel). Zeer recent heeft hij de projectmanagementrol inzake de ontwikkeling van de digital twin voor het ORTESE project in Emmen op zich genomen. Het werk bij de Topsector Energie zal hij binnenkort neerleggen.