Op 25 april 2024 organiseren we een event met als thema ‘De rol van AI en Data (incl. Digital Twins) in Telecom’. De bijeenkomst zal georganiseerd worden bij ons bedrijfslid CGI Nederland in Roterdam. 
De toepassing van AI en data modellen gaat een grote rol spellen om belangrijke processen in de telecomsector te optimaliseren en automatiseren. Telecombedrijven kunnen AI inzetten voor het geautomatiseerd beheer en onderhoud van netwerken. Daarnaast kan AI helpen bij het voorspellen van mogelijke storingen, waardoor proactieve planning van onderhoudsactiviteiten mogelijk is voordat er zich problemen voordoen. Tijdens dit event onderzoeken we de rol die AI en data kunnen spelen bij het ontwerpen, implementeren en beheren van de telecominfrastructuur

Programma

17.00 Inloop en ontvangst bij CGI                       
17:45 Openingswoord TSOC en CGI
18:00 Marius Venter, Juniper
18:30 Eline van der Linden, Allinq
19:00 Hans van den Haak, CGI
19:30 Afsluiting en uitleg VR-demo
19:45 Buffet

Marius Venter van Juniper Networks is onze eerste spreker deze avond. Marius is Architect bij Juniper en is gepassioneerd over de zakelijke drijfveren en oplossingen die echte problemen oplossen. Hij denkt 'out of the box' en is nooit tevreden met het voor de hand liggende. Marius neemt je mee in AI in het netwerk:
- Hoe kan AI het netwerk transformeren en welke waarde kan het vandaag al bieden?
- Hoe kan AI vandaag de zichtbaarheid in het netwerk veranderen?
- Hoe kan deze informatie worden gebruikt voor re-actieve probleemoplossing en hoe kan AI proactief netwerkbeheer introduceren om de downtime te verminderen voordat de eerste gebruiker verbinding maakt met het netwerk?

Jasper Habermehl en Eline van der Linden van Allinq nemen je mee in een boeiende reis waarin je ontdekt hoe je assets kan scannen, modelleren en verrijken tot levensechte digital twins. Maar daar stopt het niet. Ze gaan nog een stap verder door deze digital twins te voorzien van slimme sensoren, waardoor je waardevolle inzichten krijgt die je helpen energie te besparen en je onderhoudswerkzaamheden te optimaliseren. Hoe kan deze innovatieve aanpak jouw telecomnetwerken naar een hoger niveau kan tillen?

Moderator deze bijeenkomst is Clemens H. van KPNClemens H. is Data Scientist bij KPN, werkzaam binnen het AI Excellence Center. Hij heeft een diepe passie voor het onderwerp van dit evenement, Artificial Intelligence. Zijn betrokkenheid bij AI is iets wat zeven jaar geleden begon als academische interesse en uiteindelijk is uitgegroeid tot zijn specialisatie en beroep. Bij KPN is hij verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van AI-applicaties. Daarnaast speelt hij een actieve rol in het vormgeven van de AI-strategie van KPN. Hij is enthousiast om de rol van moderator op zich te nemen en is ervan overtuigd dat het een leerzame, inzichtvolle en vooral ook een gezellige avond zal worden.

Aanmelden

Meld je aan via de website of stuur een e-mail aan het secretariaat info@tsoc.nl. Introducees zijn natuurlijk ook weer van harte welkom.