Zin en onzin in Internet of Things (IoT) 21 juni 2018

Het TSOC-event staat in het teken van ''zin en onzin in Internet of Things (IoT)''. Deze avond wordt gehost door Premium Business Consultants en wordt gehouden op een bijzonder locatie: de Annakerk in Amstelveen!

Een thema-event waarbij we aan de hand van een aantal praktische toepassingen bespreken hoe deze zijn geïmplementeerd en tevens een uitleg wordt gegeven hoe dit (IT-)technisch tot stand is gekomen. Welke impact heeft dit op de netwerken? Is er een nieuwe rol weggelegd voor Telco's, CE-leveranciers en operators?

Moderator Robert Heerekop is een expert op het gebied van Internet of Things (IoT). Robert ondersteunt als IoT-expert verschillende organisaties zoals Alliander, General Electric, Schiphol en Qurrent met de ontwikkeling van slimme producten en -diensten. Door zijn dubbelleven, waarin hij zowel boardrooms als in product-ontwikkel teams zit, weet Robert de brug te slaan tussen business opportunities en innovatieve, technische implementaties. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden op het gebied van IoT is hij schrijver van de techno-thriller ''Disrupted, when the Internet of Things takes over'' en co-acteur van het succesvolle managementboek ''aan de slag met Internet of Things''.

Programma:
17.30 uur Ontvangst met koffie/thee en een snack
18.30 uur Welkom en openingswoord
• Spreker 1          Alfons Geurts | Premium Business Consultants
• Spreker 2          Jurjen Lengkeek | RDM Makerspace/IoT Academy
• Spreker 3          Afzal Mangal | T-Mobile
20.00 uur Buffet en netwerkborrel
21.30 uur Einde bijeenkomst

De eerste spreker is Alfons Geurts, werkzaam als Business en Internet of Things (IoT) consultant bij Premium Business Consultants. Alfons werkt ruim 10 jaar als consultant bij Premium en heeft 30 jaar ervaring in de telecom sector. Alfons gaat in zijn presentatie in op de volgende onderwerpen:
-   IoT draadloze communicatie
-   IoT platformen
De whitepapers over deze onderwerpen kun je aantreffen op de website van Premium Business Consultants.

De tweede spreker op deze avond is Jurjen Lengkeek. Oprichter van RDM Makerspace en samen met KPN B.V. oprichter van de IoT Academy. Hij heeft al honderden workshops gegeven over IoT en is bij vele implementatieprojecten betrokken. Langzaam beginnen de écht spannende cases zich af te tekenen -en dat is iets waar Jurjen tijdens zijn presentatie op in zal gaan-. De thema's zijn:
-   Waarom de beloftes van IoT geen loze beloftes zijn
-   De positie van IoT op de hype cycle van Gartner
-   Wat we de komende jaren van IoT mogen verwachten
-   Wat er nog moet gebeuren om die beloftes waar te gaan maken

De derde spreker is Afzal Mangal van T-Mobile. Hij neemt iedereen mee in zijn reis die hij tot nu toe in zijn IoT-wereld heeft gemaakt. Wat hierin terugkomt is:
-   Concrete voorbeelden van zaken die ons vertragen en weerhouen van innoveren en het waarmaken van beloftes (de zin van IoT)
-   Factoren die juist wél helpen met versnelle en innoveren (de zin)
-   Hoe we onze rol als T-Mobile (telco) in de wereld van IoT vorm geven en wat we hieruit leren 

Afbeelding sprekers V2 -21062018
Datum en tijdstip:
2018-06-21T17:30:00 2018-06-21T21:30:00
Locatie:
Annakerk Amstelveen B.V.
Adres:
Amsterdamseweg 22
1182 HD AMSTELVEEN
Nederland
Aanmeldperiode:
2017-12-01T00:00:00 2018-06-19T00:00:00