"Technologie innovatie China en impact op de wereld" dinsdag 18 juni 2019

We hebben het maximum aantal deelnemers bereikt! Vanaf heden wordt jouw aanmelding automatisch op de wachtlijst geplaatst. Zodra er deelnemers afmelden, worden deze plaatsen op chronologische volgorde toegekend aan leden op de wachtlijst. Bedankt voor jouw begrip!

***

Ben je aanwezig bij de Algemene Ledenvergadering, dan kun je je melden bij de slagboom en vragen om toegang tot parkeren op het dek. De parkeergarage gaat pas vanaf 17.30 uur open.

In maart heeft TSOC een eerste inspiratie- en studiereis gemaakt naar China. Onder de deelnemers waren ondernemers, investeerders, directieleden van telecombedrijven en adviseurs. Op basis van de vele bedrijfsbezoeken en presentaties is een goed beeld ontstaan van de stand van zaken mbt de digitale samenleving in China en hoe men haar leidende positie in de wereld aan het uitbouwen is. Een wereldwijd innovatie powerhouse heeft zich gevormd. Een verslag van de reis is te downloaden via deze pagina.

De Chinese ambitie is groot en men wil geld verdienen. De overheid heeft duidelijk lange termijn doelstellingen en past gerichte stimuleringsmaatregelen voor het bedrijfsleven toe.

De afgelopen jaren is het marktaandeel van Chinese netwerktechnologie leveranciers zeer snel gegroeid. Rechtstreeks of via productie voor Westerse technologie leveranciers heeft China haar invloed in de wereld uitgebouwd. Op dit moment vormt China de grootste telecommunicatiemarkt wereldwijd met 1,3 B-consumenten (het grootste deel LTE 4G) en een e-commercemarkt met 800 miljoen mobiele kopers. Verder is China natuurlijk een snelgroeiende economie (2e na VS) en binnenkort de grootste economie ter wereld. China produceert zeer innovatieve kapitaal- en consumptiegoederen en sterke merken. Van “Made in China” tot “Created in China”, zoals Huawei, ZTE en Xiaomi.

Tijdens deze TSOC thema bijeenkomst zullen degastsprekers ingaan op de ontwikkelingen in China en een beeld van de impact van deze ontwikkeling op de wereld de komende jaren.

Het programma voor deze avond zal er net als andere TSOC bijeenkomsten als volgt uitzien:

17.30 uur   Ontvangst met koffie/thee en een snack
18.30 uur   Welkom en openingswoord, daarna twee sprekers
20.00 uur   Afronding presentaties en discussie en opening Buffet en netwerkborrel
22.00 uur   Einde bijeenkomst

Biografie sprekers:

1. Rob de Wijk studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1989. De Wijk is vanaf 2007 directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Hij was tussen 1999 en 2008 hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Nederlandse Defensie Academie te Breda. Van 2000 tot 2003 was hij ook directeur van het onderzoekscentrum van het RNMA. De Wijk was van 2000 tot 2013 verbonden aan de vakgroep politicologie Internationale Betrekkingen Universiteit Leiden. Begin 2013 ging hij over naar de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Van 2013 tot december 2015 was De Wijk projectdirecteur van “The Hague Security Delta” (HSD). Daarnaast heeft hij adviesfuncties in binnen- en buitenland.

De Wijk is commentator op het gebied van veiligheidsvraagstukken en Europese integratie. Hij houdt als gastspreker voordrachten in het land en schrijft maandelijks voor het Energiepodium en wekelijks een column in Trouw. De Wijk heeft recent een boek geschreven over de nieuwe wereldorde en hoe China sluipenderwijs de macht overneemt. Tijdens zijn lezing voor TSOC zal hij ingaan op dit onderwerp.  

2. Ed van der Feer is Jurist en studeerde aan de Universiteit Utrecht ondernemingsrecht en openbaar bestuur. Daarna was hij Manager bij toonaangevende Nederlandse bedrijven met activiteiten in Europa en Azië. Zijn specialisatie was in marketing, media en international sales. Vervolgens beklede hij een directie posities bij de Vaillant/ Saunier Duval Grp in China. Later werd hij Senior-adviseur voor de Nederlandse overheid/ stad Den Haag voor buitenlandse investeringen. Ook was hij actief in advisering van Europese en Chinese ondernemingen met betrekking tot hun activiteiten in China en v.v. voornamelijk gericht op bedrijfsontwikkeling, corporate governance en commercie. Ed van der Feer heeft intensief gereisd tussen Europa en Azië, China, Korea en Japan en zal als ervaringsdeskundige zijn visie geven op de huidige wijze van zakendoen met China.

Aanmelden voor deelname aan deze bijeenkomst kan zoals gebruikelijk alleen via de TSOC-website. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers en vol = vol.

Klik hier om je aan te melden voor de Algemene Ledenvergadering.

Collage website Chinareis
Datum en tijdstip:
2019-06-18T17:30:00 2019-06-18T22:00:00
Locatie:
CGI Nederland B.V.
Adres:
George Hintzenweg 89
3068 AX ROTTERDAM
Nederland
Aanmeldperiode:
2019-01-01T00:00:00 2019-06-18T00:00:00