"Taste of Telecom" 28 januari 2021

image002.png

TSOC (Telecom Society NL) viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. En dat willen we zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Covid-19 situatie daagt ons echter uit om juist in dit jubileumjaar een ander event dan ons gebruikelijke jaarlijkse Annual Diner te organiseren. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en inmiddels een leuk idee uitgewerkt. Verzeker je snel van je eigen plek, die van jouw gast en – als je wilt- allebei met een heerlijke jubileumtraktatie thuis. Dus schrijf je snel in voor dit unieke online 25-jarige jubileum event van TSOC.
 
Wat kun je verwachten? Een zeer enerverende talkshow verzorgd door Marijke Roskam met Ben van der Burg en als tafelgasten Ben Verwaayen, Eelco Blok en Janneke Niessen. Zij geven hun zienswijze op hoe de TMT sector was, is en gaat zijn. Terugkijken, stilstaan en vooruitkijken  naar wat gaat komen. Zo trappen we het inhoudelijke deel van de avond af met een korte terugblik op de gebeurtenissen in de sector in het afgelopen jaar door Ed Achterberg. Klik hier voor de presentatie van Ed Achterberg.

Marijke Roskam.jpg

Marijke Roskam is presentator op BNR Nieuwsradio en dagvoorzitter. Eerder werkte zij voor Radio 1 (BNN), Radio 2 (NCRV) en 3FM (VARA). Ook werkte ze voor de regionale omroepen Omrop Fryslan en Omroep Flevoland. Ze leidt webinars en congressen over o.a economie, innovatie, onderwijs, ondernemen, zorg, de bouw en transport.

Ben van der Burg.jpg

Ben van der Burg was tussen 1986 en 1991 een succesvolle langebaanschaatser. In zijn carrière werd hij Nederlands kampioen allround en werd hij in 1990 tweede tijdens het WK-allround in Heerenveen. Op dit moment is Ben van der Burg Commercieel Directeur bij Triple. Triple ontwikkelt applicaties voor de mobiele telefoon, ontwikkelt virtual reality software en bouwt kunstmatige intelligentie oplossingen. Hij maakt een podcast over technologie (De Technoloog) en heeft een wekelijkse column op BNR nieuwsradio.

Ben Verwaayen.jpg

Ben Verwaayen werd in 1988 president en managing director bij het toenmalige PTT Telecom. Hierna had hij diverse topfuncties bij Lucent Technologies. Hij was vicevoorzitter van de raad van bestuur bij zijn vertrek in 2002. Tot juni 2008 vervulde hij de functie van chief executive bij BT Group (het voormalige British Telecom). Van september 2008 tot 2013 was hij CEO van Alcatel-Lucent. Verder heeft Ben Verwaayen altijd een grote betrokkenheid gehad bij de politiek en in 2006 was hij voorzitter van de commissie die het VVD-verkiezingsprogramma schreef voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij studeerde rechten en Internationale Politiek aan de Universiteit Utrecht.

Eelco Blok.jpg

Eelco Blok heeft bijna 35 jaar ervaring in Telecommunicatie bij KPN, waarvan hij CEO was van 2011-2018. Hij is zijn carrière in Finance gestart en is daarna verantwoordelijk geweest voor onder andere Carrier Services, Corporate Networks en Operations. In 2006 is hij lid geworden van de Board of Management waar hij achtereenvolgens verantwoordelijk geweest is voor de Divisies Vast, Zakelijke Markt en Wholesale en Mobile International. Van 2011 - 2017 is Eelco co-chairman van de Nationale Cyber Security Raad geweest en van 2017 - 2018 is hij Board member geweest van de international association GSMA. Op dit moment is hij onder andere Non Executive Director van Telstra (Australie) en OTE Group of Companies (Griekenland).

Janneke Niessen.jpg

Janneke Niessen is mede-oprichter van CapitalT, een VC fonds dat investeert in software technologie bedrijven in de verticals digital health, education, climate tech, future of work en the new social. Het fonds heeft een model om ondernemende teams te evalueren op een data gedreven manier.  In het verleden heeft ze 2 internationale techbedrijven opgericht en verkocht. Ze is mede-initiatiefnemer van InspiringFifty, een initiatief dat de diversiteit in tech wil vergroten door vrouwelijke rolmodellen zichtbaarder te maken. Als onderdeel van het InspiringFifty-initiatief heeft Janneke The New Girl Code gepubliceerd, een leesboek voor jonge meisjes. Het doel van het project is om jonge meisjes te inspireren en op een andere manier naar werken in tech te laten kijken. Janneke werd in 2019 uitgeroepen tot Harper’s Bazaar Women of the Year, meest prominente angel-investeerders in 2018, Most Innovative Leader in 2016 en EY Entrepreneur of the Year 2014.

Ed Achterberg.jpg

Ed Achterberg richtte Telecompaper op in 2000. Hij richt zich op het verstrekken van diepgaande analyses van trends in de West-Europese industrie, zowel op de mobiele als op de vaste / breedbandmarkt. Voordat hij bij Telecompaper kwam, was Ed telecom consultant sinds 1995, waarbij hij zich richtte op telecomwet- en regelgeving, nummeruitgave, interconnectie en nummerportering, en werkte hij samen met operators zoals BEN, Dutchtone, Enertel, Callmax, BT / Telfort en anderen. Hij heeft een Master of Science aan de Technische Universiteit Delft. Klik hier voor de presentatie van Ed Achterberg.

Daarnaast gaan we op zoek naar de Slimste Mens in Telecom via een Taste of Telecom Quiz. De grote vraag is wie er van de deelnemers met die eer (en bijbehorende prijs) vandoor gaat. Bijzonder is ook dat iedere Quizvraag ingeleid gaat worden door een bekende in de TMT wereld; o.a. Ben van der Burg, Lotte de Bruijn, Jeannine Peek, Jeroen van Glabbeek, Joost Farwerck, Bart Oskam, Chris Fonteijn, Marco Gorter, Afke Schaart, Annemarie Sipkes, Ritchy Drost en Angeline van Dijk. Dat wil je niet missen!
 
Al met al een uniek event. Natuurlijk hadden we elkaar liever persoonlijk ontmoet en zijn er al veel andere online sessies, maar deze is toch echt heel bijzonder. Niet alleen door de inhoud, de Quiz en ons 25-jarig bestaan, maar ook omdat iedereen een gast – introducee- online mee kan nemen. TSOC staat al vanaf haar ontstaan in het teken van kennisuitwisseling en netwerken binnen de Telecom sector: voor degenen die er werkzaam in waren, er al lange tijd in werken of net in de sector zijn begonnen. Het maakt niet uit. Technologie, Media en Telecom is wat ons verbindt.
 
Mocht je -nog- geen lid zijn en toch eens van onze vereniging willen proeven? Word dan lid of benader een TSOC-lid. Meteen goed voor je netwerk en hij/zij wil je vast graag als gast meenemen. Want de traditie van kennisuitwisseling en netwerken zetten we als vereniging graag nog eens zeker 25 jaar voort. Oh ja, en wat de gast betreft: uiteraard logt iedereen apart in vanaf zijn of haar eigen (thuis)plek.

Tot op 28 januari 2021! 

Datum en tijdstip:
2021-01-28T19:30:00 2021-01-28T21:30:00
Locatie:
Online event
Adres:


Aanmeldperiode:
2021-01-28T17:00:00