Smart industry en IoT 21 september 2017

Het TSOC-event op 21 september 2017 staat in het teken van 'Smart Industry en Internet of Things'. We zijn deze avond te gast bij CGI in Rotterdam.

We staan aan de vooravond van Industrie 4.0 - de volgende industriële revolutie. Door digitalisering, integratie van IoT oplossingen, cloudoplossingen, data-integratie en -analyse verandert niet alleen de kern van productieprocessen en systemen, maar veranderen ook waardeketens en bedrijfsmodellen. Door het toepassen van Internet of Things wordt door middel van sensoren informatie gegenereerd wat bijvoorbeeld leidt tot betere efficiëntere en betere ketensamenwerking. Maar het kan nog verder gaan waardoor ook het operationele gebruik van producten inzichtelijk wordt en de fabrikant kan zien hoe een product gebruikt wordt en wat dus beter of anders moet. Zo kan beter worden ingespeeld op de wensen van de klant. Op dit event komen diverse voorbeelden en use cases op het gebied van Smart Industry aan bod.

De eerste spreker is Hans van Veen, Principal Management Constultant en Senior Project Manager bij CGI. Hans heeft meer dan 25 jaar ervaring in de industrie en is 'Thought Leader' Digital Transformation / Industrie 4.0 / Smart Manufacturing bij CGI. Deze onderwerpen staan hoog op de management agenda. De ontwikkelingen op dit gebied worden gedreven door de beschikbaarheid van nieuwe technologieën zoals Internet of Things, Big Data Analytics, Robots en Artificial Intelligence. Hij ondersteunt klanten in complexe transformatieprogramma’s op basis van  CGI's Digital Transformation Delivery Framework. Hans gaat in zijn presentatie in op de volgende onderwerpen:

  • De visie van CGI en haar klanten op Digitale Transformatie.
  • Business Benefits; De voordelen van Industry 4.0 / Smart Manufacturing zijn groot;  meer digitaal werken leid tot  lagere operationele kosten, betere benutting van productiemiddelen, een beter milieu en veiliger werken.
  • Het klaar maken van mensen en organisatie voor de digitale transformatie wordt als grootste hindernis gezien.

Meer hier over kun je alvast lezen in zijn recente White Paper “Industry 4.0 Making  your business more competitive”.

De tweede spreker op deze avond is Etienne Scholl, Head of New Service Implementation at Ericsson. Hij is al meer dan 30 jaar binnen de telecom actief in zeer uiteenlopende rollen. De laatste 12 jaar is hij werkzaam bij Ericsson Network Services. Met de komst van 5G en IOT verandert niet alleen het netwerk maar ook de value chain. In zijn huidige rol kijkt hij naar nieuwe toepassingen en bijbehorende processen om deze toepassingen ook ten volle te kunnen benutten. 

In zijn presentatie zal Etienne ingaan op:

  • Condition Based Maintenance als een use case voor industriële IOT.
  • IOT maakt naar verwachting een forse groei door. De vraag bij veel IOT ideeën is waar exact de toegevoegde waarde zit en wie hier van zal profiteren?
  • De Industrie van oudsher vrij conservatief als het gaat om digitalisering en het delen van data. IOT kan daarin verandering brengen. Een aantal randvoorwaarden moeten worden ingevuld om dit succesvol te maken.

De derde spreker is Robert Heerekop, senior IOT consultant bij IOTC360. Hij heeft de afgelopen 15 jaar, samen met Gilles Robichon, in verschillende landen, talloze organisaties geholpen met het vormen van de juiste Internet of Things strategie en de realisatie van grootschalige IoT-projecten. Recentelijk is hun boek “Aan de slag met Internet of Things” gepubliceerd.

Robert ondersteunt zowel het MKB, multinationals, overheden en investeerders. In zijn presentatie zal hij diverse voorbeelden van Smart Industrie initiatieven bespreken, zowel strategische als praktische aspecten zullen hierbij aan de orde komen.

Bekijk hier de presentaties van:
- Hans van Veen | CGI
- Etienne Scholl | Ericsson Telecommunicatie
- Robert Heerekop | IOTC360

Let op! Aanmelden voor dit event kan wanneer je bent ingelogd en je kunt een introducé aanmelden nadat je jezelf hebt aangemeld!

Datum en tijdstip:
2017-09-21T17:30:00 2017-09-21T22:00:00
Locatie:
CGI Nederland B.V.
Adres:
George Hintzenweg 89
3068 AX ROTTERDAM
Nederland
Aanmeldperiode:
2017-01-01T00:00:00 2017-09-19T00:00:00

Programma

21-09-2017
17:30 - 18:30 uur Ontvangst met koffie/thee en een snack
18:30 - 18:45 uur Welkom en openingswoord
18:45 - 19:10 uur Presentatie spreker 1
Hans van Veen | CGI
19:10 - 19:35 uur Presentatie spreker 2
Etienne Scholl | Ericsson Telecommunicatie
19:35 - 20:00 uur Presentatie spreker 3
Robert Heerekop | IOTC360
20:00 - 22:00 uur Buffet en netwerkborrel