"Smart City" | 28 oktober 2021

TSOC2.png

Op donderdag 28 oktober 2021 is het zover: ons thema event Smart City! Het belooft een bijzondere avond te worden. Zeker ook omdat we -eindelijk- weer eens te gast kunnen zijn bij één van onze bedrijfsleden; namelijk bij T-Mobile. We duiken in vragen als: hoe staat het met de belofte van Smart City? Hoe interacteren de netwerken en apparatuur in de buitenruimte met mensen in de stad? Wat zijn de verwachte veranderingen in de verbonden slimme buitenruimte? Hoe kunnen we bijvoorbeeld beter infrastructuur delen?  Wie hebben de regie en wie hebben de voordelen van slimme buitenruimte oplossingen. Ook krijgen we zicht op een aantal concrete voorbeelden over hoe de toekomst er uit ziet in een slimme stad. Tot slot een visie op de zin en onzin van SmartCity. 

Drie sprekers nemen ons mee in de wondere wereld van Smart City:

1. Heimen Visser, PrimeVest en fund manager van SmartCity Nederland (Linkedin)

Bestaande objecten in de openbare ruimte zijn cruciaal in de transitie naar een ‘smart city’ en kunnen gebruikt worden als ‘node’ tussen nieuwe digitale infrastructuur, energie netwerken en eindgebruiker diensten in een stad. Het zorgt ervoor dat een gemeente een digitale (sociale) infrastructuur kan ontwikkelen en controleren voor verdere gemeentelijke toekomstige ontwikkelingen. Daarvoor is investeringskapitaal nodig. De Bank der Nederlandse Gemeenten en Primevest hebbe hun krachten gebundeld hiervoor in Smart City Nederland. Heimen als Initiatiefnemer hiervan komt toelichten wat dit praktisch voor energiepartners, telecom operators en gemeenten inhoud. 

2, Ronald Maandonks, Head of partnerships, Signify Innovation Philips Lighting (Linkedin)

Van LiFi indoor naar gebruik van LiFi in de buitenruimte voor connectiviteit? Signify is momenteel een leider in de ontwikkeling van een slimmere buitenruimte door verlichting en verbinding te combineren. Ronald zal een aantal praktische voorbeelden geven uit projecten in binnen en buitenland.  

3. Fred Herrebout, Strategy and Transformation T-Mobile (LinkedIn)
Er wordt veel gesproken over SmartCity en niet altijd draait dit om de toepassing.  Veel focus in SmartCity ligt op het connecten van buitenruimte elementen via fiber. Dat is voor veel toepassingen niet noodzakelijk. Welke rol speelt M2M en IoT via 4/5G. Wat zijn praktische toepassingen met duidelijke voordelen voor burgers, buitenlui en gemeentes.  

Programma
Iedereen verplicht aanmelden via de TSOC website, introducees welkom.  Corona QR code tonen bij binnenkomst locatie FC Utrecht, Galgenwaard.

17.00 Inloop en ontvangst met koffie en thee (2e verdieping Stadion Galgenwaard Leliveldzaal)

18.00 Introductie onderwerp ‘Slimme Stad’

18.10 Heimen Visser, SmartCity Nederland, Primevest 

18.40 Ronald Maandonks Signify Innovation (Philips Lighting) 

19.10 Spreker T-Mobile

19.40 Afronding programma en aansluitend dinerbuffet

Datum en tijdstip

Donderdag 28 oktober 2021 van 17.00 - 21:30 uur.

CoronaCheck-App

Bij aankomst bij locatie wordt er gebruik gemaakt van de CoronaCheck-app. Uw coronatoegangsbewijs kunt u in de CoronaCheck-app omzetten in een QR-code. Deze QR-code wordt bij aankomst gescand en gecontroleerd op vertoon van uw legitimatiebewijs. Het coronatoegangsbewijs verkrijgt u met een:

·     Vaccinatiebewijs (beschikbaar twee weken na volledige vaccinatie)

·     Herstelbewijs

·     Negatieve testuitslag niet ouder dan 24 uur (testen voor toegang) 

Uw gegevens worden nergens centraal opgeslagen. Ook worden locatiegegevens niet gebruikt of bewaard.

Adres

T-Mobile locatie in het FC-Utrecht stadion Galgewaard (navigeer naar: Stadion Galgenwaard Herculesplein 241 3584 AA Utrecht). Je kunt parkeren bij de hoofdingang (P1). De bijeenkomst zal plaatsvinden op de tweede verdieping in de Leliveldzaal.

Aanmelden

Heb je je nog niet aangemeld voor dit event? Doe dat dan snel via deze link. Mocht je iemand weten die geen TSOC- lid is, maar wel geïnteresseerd is in deelname? Nodig deze persoon dan uit als introducee en deel bovenstaande link om in te schrijven.

Heb je nog suggesties of vragen over dit event, neem dan contact op met moderator Nico Vierhout via nico@tsoc.nl 

We zien je graag op donderdag 28 oktober aanstaande!


Nico Vierhout

Event moderator TSOC-bestuur

Datum en tijdstip:
2021-10-28T16:00:00 2021-10-28T21:30:00
Locatie:
T-Mobile op locatie van FC-Utrecht Stadion Galgewaard.
Adres:
Herculesplein 241
3584 AA Utrecht
Aanmeldperiode:
2020-11-01T00:00:00 2021-10-26T23:59:00