Made in Europe | 25 mei 2023

fotoraam V1.png

Op 25 mei zijn we te gast bij TNO in Delft waar het TSOC event met thema 'Made in Europe' wordt gehouden. Tijdens dit event zullen verschillende sprekers een presentatie te verzorgen en hun mening te geven over ‘strategische autonomie’, waarbij gekeken wordt naar de rol van Europa ten opzichte van China en de VS.

Wat betekent dit? Strategische autonomie wordt in de Franse Strategic Revue gedefinieerd als de mogelijkheid om zelfstandig te besluiten en handelen, om zijn belangen te verdedigen op het operationeel, industrieel, technologisch en diplomatiek vlak.

Daarnaast zijn er op dit moment allerlei geluiden om zoveel mogelijk weer te gaan produceren en zelf grondstoffen te delven in Europa. De Europese Commissie wil de komende jaren meer kritieke grondstoffen uit eigen bodem halen. Aardmetalen zoals lithium, iridium en neodymium worden gebruikt in een legio aan huishoudelijke apparaten, maar zijn ook nodig voor de productie van windmolens en elektrische auto's. De stoffen zijn daarom van groot belang voor de klimaatdoelen van Europa, maar de EU is nu voor het delven en de productie ervan sterk afhankelijk van andere landen.

De vraag is kunnen we dat wel en in hoeverre zijn we afhankelijk van China en andere landen. En wat het effect is op het niet mogen leveren van producten en goederen aan landen opgelegd door bijvoorbeeld de VS.

Programma

Algemene Ledenvergadering van 16.30 tot 17.15 uur.

Event 'Made in Europe'
Het programma is als volgt:

17.30 uur   Inloop & ontvangst met koffie/thee en een snack
18.15 uur    Welkomstwoord TNO en openingswoord door Arjen Mossinkoff
18.20 uur    Keynote 1 - Pieter Nooren - TNO
18.50 uur    Keynote 2 - Michiel Steltman - Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL)
19.35 uur    Keynote 3 - Hawre Rahimi - Tweede Kamerlid VVD
20.00 uur    Buffet en netwerkborrel
21.30 uur    Einde bijeenkomst

Sprekers

Pieter Nooren
Pieter Nooren is senior wetenschapper bij TNO op het gebied van Digitale Platformen en Netwerken. Zijn huidige werk richt zich op concurrentie en samenwerking tussen bedrijven in het geconvergeerde media-telecom-internet ecosysteem.

Michiel Steltman 

Michiel Steltman is directeur en spreekbuis van de stichting DINL, de koepelorganisatie van de Nederlandse aanbieders van digitale infrastructuur, en is actief in diverse privaat-publieke samenwerkingsverbanden op het gebied van cyber security, cyber weerbaarheid en bestrijding van cybercrime.  Steltman heeft een technische achtergrond en zo’n 40 jaar ervaring in de internationale wereld van IT en internet.

Bullits:

  • Hoe groot is het soevereiniteitsprobleem nu eigenlijk?
  • Hoe zit t met ongewenste afhankelijkheden in de complexe digitale supply-chains ?
  • Zit de Europese commissie met haar beleid wel op het juiste spoor?
  • Wat gebeurt er in NL op het gebied van weerbaarheid en soevereiniteit?
  • Kan ingrijpen in de markt het probleem verminderen ?

Hawre Rahimi 
Hawre Rahimi is Tweede Kamerlid VVD Woordvoerder Digitale zaken & BZK: - DiZa Digitale overheid - BZK Informatiesamenleving - BZK Logius - DiZa Identiteit

Meld je aan

Meld je dan vandaag nog aan voor het Made in Europe event. Dit kan via de website of stuur een mail aan info@tsoc.nl. Mocht je iemand weten die geen TSOC-lid is maar wel geïnteresseerd in deelname? Nodig deze dan uit als introducee.

We zien je graag op 25 mei in Delft!

Met vriendelijke groet,

Arjen Mossinkoff

Datum en tijdstip:
2023-05-25T17:30:00 2023-05-25T21:30:00
Locatie:
TU Delft Campus - Next Delft (TNO)
Adres:
Molengraafsingel 8
Delft
Aanmeldperiode:
2022-01-01T00:00:00 2023-05-22T23:59:00