''Machine Learning / Artificial intelligence (AI)'' 10 oktober 2019

Deze sessie is onderdeel van de Amsterdam eWeek georganiseerd door eMerce. Deze sessie wordt daarom in het Engels gehouden, omdat we ook enkele buitenlandse gasten verwachten.

Artificiële intelligentie behoorde tot de categorie sciencefiction, maar sinds kort is het realiteit. Ook onderzoeksbureau Gartner plaatst AI en machine learning bovenaan zijn top tien prioriteiten van 2017. ‘Het gaat om alle geavanceerde systemen die autonoom kunnen begrijpen, leren, voorspellen en passen en zelfs potentieel autonoom kunnen opereren’, vertelt David Cearley van Gartner Group. Ook een recent onderzoek van IT-consultant en IT-dienstverlener Cognizant plaatste zowel analytics als artificiële intelligentie helemaal bovenaan in de lijst van technologieën die binnen nu en drie jaar een sterke impact zullen hebben op werk en economie. ‘Europese bedrijfsleiders zijn duidelijk van mening dat de AI meer is dan een hype. Het wordt een hoeksteen van onze economie. Intelligentie groeit in de dingen die ons allen omringen - van de auto's die rijden naar de leningen die we nodig hebben om ze te kopen’, zo luidt het rapport van Cognizant.

Vorig jaar ging het TSOC-event ''Machine Learning / Artificial Intelligence” over ML/AI 101. Nu gaan we naar het volgende niveau met meer inzicht in door Artificial Intelligence aangedreven applicaties die relevant zijn voor onze branche van Media en Telco. Artificial Intelligence-technologie ontsluit mogelijkheden die er nooit waren, deze sessie zoomt in op deze mogelijkheden en kansen. We hebben een aantal geweldige marktleiders bevestigd als sprekers. Blijf zitten en doe je gordel om!

We zullen een korte samenvatting maken van het laatste event ''Machine Learning / Artificial Intelligence” voor de mensen die niet aanwezig waren in 2018 (10 minuten op ML/AI 101).

Programma:
17.30 uur    Ontvangst met koffie/thee en een snack
18.30 uur    Inleiding
• Spreker 1  Dimitri Henahussa |  TNO en 
                   Netdialog/Sightlabs
• Spreker 2  Roland Sars | Media Distillery 
• Spreker 3  Roeland Dietvorst | Alpha.one.
20.00 uur    Buffet en netwerkborrel
22.00 uur    Einde bijeenkomst

Spreker 1:
Uiteraard is cybersecurity als applicatie erg Artificial Intelligence-gestuurd en Dimitri Henahussa van TNO en Netdialog/Sightlabs wereldwijde leveranciers van netwerk- en applicatieprestatiesoftware met hoofdkantoor in Nederland. Hij geeft ons inzicht in hoe Artificial Intelligence hun innovatieve detectieproduct voor cyberbeveiliging aanstuurt. Klinkt saai? Welnu, deze technologische vooruitgang is cruciaal in de hedendaagse cybergevechten die echte problemen veroorzaken, zoals het sluiten van complete bedrijven.

Spreker 2:
Roland Sars is CEO van Media Distillery. Media Distillery biedt kunstmatige intelligentie-technologie om te begrijpen wat er in video zit voor tv- en mediabedrijven. Hun oplossing genereert metadata van de volgende generatie en stelt consumenten en mediaprofessionals in staat om video-inhoud in realtime te zoeken en te analyseren. We zullen van Roland leren hoe zijn op AI gebaseerde product telco's aanstuurt om hun UX te optimaliseren, geld te verdienen met hun inhoud en de betrokkenheid van gebruikers te vergroten.

Spreker 3:
Roeland Dietvorst oprichter en wetenschappelijk directeur van Alpha.one., doctor in de psychologie, spreker aan de universiteit van singulariteit. Maar kun je voorspellen wat jouw klanten drijft? De wetenschap leert ons dat mensen niet in staat zijn om goed te motiveren wat hen motiveert. Alpha.one gebruikt Machine Learning / Artificial Intelligence in hun diensten om die inzichten te verzamelen en de echte motiverende factoren te filteren op wat uw klanten wel en niet leuk vinden in jouw propositie. In deze sessie krijgen we een goed inzicht in hoe Artificial Intelligence ons kan helpen begrijpen wat we zelf niet eens begrijpen.

Part of eweek (1)
Datum en tijdstip:
2019-10-10T17:30:00 2019-10-10T22:00:00
Locatie:
Verizon Nederland BV
Adres:
H.J.E. Wenckebachweg 123
1096 AM AMSTERDAM
Nederland
Aanmeldperiode:
2019-10-08T00:00:00