Kunstmatige intelligentie: nieuwe producten categorie? 20 september 2018

Gaat de technologie ons net zo goed begrijpen en interacteren als gewone mensen? In 2017 zijn Google Home en Amazon Echo definitief doorgebroken in de Amerikaanse huiskamer en Philips lanceert een prototype op de IFA in Berlijn waar je spiegel thuis je vertelt over het weer, je agenda van vandaag, een zogenaamde 'Personal Assistant' die is gebaseerd op Al/Kl technologie. Gaat kunstmatige intelligentie een steeds prominenter rol spelen in en bij online diensten, en hoe? Waar staan we in de hype en wat is de realiteit? Wat is het 'big data' element in KI en hoe staat het met Natural Language processor en voorspellende datamodellen? Wat zijn de uitdagingen voor de komende jaren en welke partijen gaan daarbij een belangrijke rol spelen? Kunnen wij als mensen dit nog begrijpen en wat zijn de risico’s hiervan?

Programma:
17.30 uur     Ontvangst met koffie/thee en een snack
18.30 uur     Welkom en openingswoord, daarna:
• Spreker 1   Eduardo Barbaro | IBM
• Spreker 2   Stephan Raaijmakers | TNO
• Spreker 3   Anne Bakker | Botsquad
20.00 uur     Buffet en netwerkborrel
22.00 uur     Einde bijeenkomst

De eerste spreker is Eduardo Barbaro van IBM en voorheen Mobiquity. Hij werkt als strategy Management Consultant en heeft veel ervaring in KI en Data science. Eduardo zijn verhaal gaat over de historie en de toekomst van KI. Een aantal praktische voorbeelden over waar IBM betrokken bij was en is. Wat zijn de huidige spelers en grotere KI platformen.

De tweede spreker is Stephan Raaijmakers van TNO. Stephan heeft een Phd in Machine Learning van de Tilburg Universiteit. Hij heeft uitgebreide ervaring in verschillende projecten vanuit TNO met betrekking tot KI. Hij is tevens verbonden aan de universiteit en heeft een verfrissende blik op het technologies gebied van KI, een view op de natural language processing wat een belangrijk onderdeel is voor het bouwen van conversaties die human-like zijn. Begrijpen we deze technologie nog wel als mens en hoe kunnen wij als industrie en maatschappij hier beter mee om gaan?

De derde spreker is Anne Bakker, CTO van Botsquad. Botsquad is een startup en bouwt chatbots die proberen zo menselijk mogelijk over te komen. Dit klinkt simpel, maar waar staat de technologie vandaag en hoe kun je dat praktisch gebruiken? Wat zijn de elementen waar je op moet letten en in welke scenario’s gaat het je juist helpen of verslechtert het je product ervaring juist.  

Datum en tijdstip:
2018-09-20T17:30:00 2018-09-20T22:00:00
Locatie:
SPIE Nederland B.V.
Adres:
Menhirweg 6
5342 LS OSS
Nederland
Aanmeldperiode:
2017-12-01T00:00:00 2018-09-19T00:00:00