"Digitale soevereiniteit" | 17 maart 2022

Afbeelding2.jpgTSOC-event "Digitale soevereiniteit" | 17 maart 2022

Op donderdag 17 maart 2022 organiseren we het TSOC event "Digital soevereiniteit; Kan een Europese datastrategie tegenwicht bieden aan de Amerikaanse en Aziatische tech-giganten en het toekomstige economisch verdienvermogen van Europe veiligstellen?". 

De Corona pandemie heeft afgelopen jaar een versnelling van de digitalisering laten zien. Van onderwijs tot werk, we zijn op alle gebieden steeds meer online gaan doen. Dat is ook goed terug te zien in record omzetten die de kampioenen van de digitale economie behalen. Wat opvalt is dat daar steeds minder Europese partijen tussen zitten en dat wat als maatschappij grotendeels afhankelijk zijn van grote Amerikaanse en Aziatische partijen.

Dit heeft ertoe geleid dat het digitale soevereiniteit en digitaal economisch verdienvermogen steeds prominenter op de agenda komen te staan in Den Haag en Brussel. Inmiddels is de achterstaand met de grote niet-Europese spelers reeds opgelopen en de slag om de dominantie op technologieën zoals Cloud, AI, 5-6G volop bezig. Op de achtergrond speelt daarbij ook de slag om data, wie heeft de toegang tot en bezit van data. Immer hoe meer data hoe beter je een AI kan trainen en hoe meer waarde je kan generen.   

De centrale vraag voor ons TSOC evenement is wat is belang van een goede Europese digitale datastrategie in de bredere geopolitieke discussie. Hoe kan Europe haar regulerende macht en kracht inzetten om haar eigen Digitale data soevereiniteit veilig te stellen? Welke digitale data infrastructuur moet het zelf ontwikkelen om op langere termijn digitaal soeverein te zijn?

Spreker: Prof. dr. Rob de Wijk  (LinkedIn)

Aanmelden

Ben je nog niet aangemeld? Geef je via snel op via de button 'Aanmelden' onderaan deze pagina, zodat je het niet mist. De praktische informatie ontvang jij en je eventuele introducee per e-mail enkele dagen voor het event.

We zien je graag op donderdag 17 maart!

Met vriendelijke groet,

Niels Hoffmann (LinkedIn), moderator TSOC bestuur

Datum en tijdstip:
2022-03-17T17:30:00 2022-03-17T22:00:00
Locatie:
Nokia Nederland, Beukenhorst Oost, Antareslaan 1, 2132 JE Hoofddorp
Adres:


Aanmeldperiode:
2021-11-15T00:00:00 2022-03-15T23:59:00