"De rol van Geo-politiek" 5 maart 2020

Geo Politiek.jpg

Hierbij nodigen wij je van harte uit voor het TSOC-event ''De rol van Geo-politiek'' welke plaatsvindt op donderdag 5 maart 2020 op locatie van PricewaterhouseCoopers B.V. (PwC) (Thomas R. Malthusstraat 5, 1066 JR AMSTERDAM). Je bent van harte welkom vanaf 17.30 uur. Het event start stipt om 18.30 uur. 

Na 2019 is Geopolitiek niet meer weg te denken uit onze sector. Kijk bijvoorbeeld naar de polarisatie tussen de VS en China: Welke rol heeft Europa en Nederland te vervullen in dit wereldwijde spel? Je hoeft de krantenkoppen er maar op na te slaan en je ziet dat de impact en gevolgen groot zijn. Op deze avond zullen we de laatste stand van zaken bekijken en zal er worden ingegaan hoe we ons moeten voorbereiden op deze onzekere toekomst.

Onze eerste spreker is Maaike Okano-Heijmans, expert bij Instituut Clingendael op het gebied van geopolitiek en economie in EU-Azië betrekkingen. Maaike doet daar ruim 10 jaar beleidsgericht onderzoek en geeft advies aan NL ministeries, private partijen, EU-instellingen en buitenlandse overheden. Ze zal toelichten waarom de steeds groter wordende rol van China in de wereld – én de Amerikaanse reactie hierop – ons dwingt om politiek, economie en veiligheid in samenhang te bezien, en ons doen en laten daarop aan te passen. De 5G-discussie, de casus ASML en exportcontrole, industriepolitiek en (digitale) connectiviteit zullen de revue passeren.

De tweede spreker is Bram van Tiel, hij heeft een wiskundige achtergrond en is partner bij PwC in Nederland, waar hij het cybersecurity- en privacyteam leidt. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring op het gebied van beveiliging, privacy, cloud en IT. Bram richt zich specifiek op beursgenoteerde organisaties, met uitgebreide expertise in de sectoren telecom, kabeltechnologie, energie en e-commerce. Hij is in staat om complexe situaties snel te vertalen in eenvoudige bouwstenen en heeft een pragmatische en praktische manier van werken.

Als levensader van de digitale economie vormen technologie en data de basis voor het digitaal vertrouwen - het niveau van vertrouwen in mensen, processen en technologie om een ??veilige digitale wereld op te bouwen. Bedrijven, toezichthouders en consumenten hebben nieuwe mechanismen nodig om dat vertrouwen op te bouwen, terwijl ze nieuwe uitdagingen in het bedrijfsleven, risicobeheer en compliance aanpakken. In deze presentatie zal Bram, dmv praktische voorbeelden ingaan op trends en ontwikkelingen rond cybersecurity. Welke impact het heeft op telecomorganisaties en welke nieuwe mechanismen nodig zijn om digitaal vertrouwen te waarborgen.

Programma:
17.30 uur Ontvangst met koffie/thee en een snack
18.30 uur Inleiding
• Spreker 1 Maaike Okano-Heijmans, Instituut Clingendael
• Spreker 2 Bram van Tiel, PwC Cyber en Privacy
20.00 uur Buffet en netwerkborrel
22.00 uur Einde bijeenkomst

Aanmelding:
Je kunt je voor dit event aanmelden tot 3 maart 2020 via deze pagina (wanneer je bent ingelogd). Als je een introducé wenst mee te nemen, dan verzoeken wij je vriendelijk om dit ook via de website kenbaar te maken. Je kunt een introducé aanmelden nadat je jezelf hebt aangemeld. Na de (online) aanmelding ontvang je van het secretariaat een bevestigingsmail inclusief de routebeschrijving en parkeerinstructies.

Leuk dat je er weer bij bent op 5 maart!

Met vriendelijke groet,


Arjen Mossinkoff
Event moderator TSOC-bestuur

Datum en tijdstip:
2020-03-05T17:30:00 2020-03-05T22:00:00
Locatie:
PricewaterhouseCoopers B.V. (PwC)
Adres:
Thomas R. Malthusstraat 5
1066 JR AMSTERDAM
Nederland
Aanmeldperiode:
2020-01-01T00:00:00 2020-03-03T00:00:00