"De belofte van Quantum Internet" 11 juni 2020

 

TSOC.jpg

 

Op 11 juni organiseert TSOC een Webinar over de innovaties op het gebied van Quantum technologie. Door de beperkingen in verband met COVID-19 is het reguliere event op locatie bij een van onze bedrijfsleden omgezet naar deze online bijeenkomst.

Tijdens deze Webinar zullen een aantal gerenommeerde gastsprekers een presentatie verzorgen in relatie tot Quantum Technologie en zal duidelijk worden gemaakt welke impact deze ontwikkelingen zullen hebben op onze sector.

Er wordt op dit moment in de wereld hard gestreden om een koppositie in Quantum computing en dat is niet zonder reden. Interessant is nu te begrijpen waarom dat is en welke mogelijke nieuwe toepassingsgebieden er gaan ontstaan? Kan Quantum computing leiden tot een superveilig quantum gebaseerd internet? Kan Nederland een toppositie claimen in dit wereldwijde R&D-geweld? Op welke partijen moeten we ons geld zetten?

De agenda voor dit Webinar ziet er als volgt uit:

1. Opening door Paul Wijngaard (Voorzitter TSOC en Moderator)

2. Intro & uitleg Quantum technologie - Ronald Hanson (Director Research QuTech) 

Ronald Hanson (1976) richt zich op het verkennen en beheersen van quantum technologie met als doel deze technologie te benutten in toekomstige quantum computing en quantum internet. Zijn onderzoek combineert quantum optics, solid-state physics, nuclear magnetic resonance, quantum information theory en nanofabrication. Ronald is een van de vier oprichtende professoren van QuTech (2013) en momenteel de wetenschappelijk directeur van QuTech. Hij behaalde zijn MSc in Applied Physics aan de Rijksuniversiteit Groningen (1999), gevolgd door een jaar in Japan. Hij promoveerde in 2005 (cum laude) aan de Technische Universiteit Delft bij Leo Kouwenhoven. Na een postdoc aan de University of California in Santa Barbara bij David Awschalom, startte hij zijn eigen onderzoeksgroep in Delft, waar hij in 2012 werd benoemd tot Antoni van Leeuwenhoekhoogleraar.
Ronald heeft voor zijn werk verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Ammodo KNAW Award (2015), de Huibregtsen Award for Excellence in Science and Society (2016), de John Stewart Bell Prize (2017). In 2019 ontving hij de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding van Nederland. Hij is sinds 2018 verkozen tot lid van de Royal Holland Society of Sciences and Humanities (KHMW) en sinds 2019 van de Nederlandse Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW).

3. Quantum toepassingen - Kees Eijkel (Director of Business Development QuTech)

Kees Eijkel is directeur Business Development bij QuTech, het Delftse quantuminstituut opgericht door de Technische Universiteit Delft en TNO. Daarvoor was hij voorzitter van Kennispark Twente, het wetenschapspark en innovatie-ecosysteem in en rond de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, en technisch-commercieel directeur van het MESA + Instituut voor Nanotechnologie. Zijn opleiding is Wiskunde (MSc Universiteit van Amsterdam) en Engineering (PhD Universiteit Twente). Kees heeft in organisaties diverse functies bekleed ter ondersteuning van commercialisering en startups, waaronder public venture fondsen.

4. Globale Quantum markt ontwikkelingen - Hubert Heersche (Partner McKinsey & Company)

Hubert Heersche is een partner in McKinsey’s Amsterdam kantoor. Hij doet met name werk voor nationale en internationale cliënten in de hightech en halfgeleider industrie. Tijdens zijn 12 jaar bij McKinsey heeft hij gewerkt aan een breed spectrum van onderwerpen met een focus op product ontwikkeling en R&D. Hubert is een leider in McKinsey’s Quantum Compution service line en heeft recent een project geleid met als doe om de toekomstige Quantum technologie markt en de positie van Nederland in kaart te brengen. Hubert is gepromoveerd in de Quantum Transport groep aan de TU Delft en heeft een MSc (cum laude) in de technische natuurkunde van de Universiteit Groningen.

5. National Agenda Quantum Technologies en Quantum Networks in Nederland - Jesse Robbers (QuTech/TNO)

Jesse Robbers is Consortium Board Member en Senior Business Developer bij de "Nationale Agenda Quantum Technology" / "Quantum Delta". Naast zijn werkzaamheden in het Quantum-domein is hij Senior Business Consultant bij TNO ICT met specialisme op het gebied van Internet, Media, Cloud, Telecom en Hi-Tech. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de commerciële en zakelijke ontwikkelingsactiviteiten bij de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), technisch directeur bij Ericsson Broadcast and Media Services en vervulde hij verschillende functies bij KPN, met de nadruk op mediaposities en internetdistributienetwerken. Jesse heeft in deze organisaties diverse functies bekleed om nieuwe (internationale) en gezamenlijke industrieontwikkelingen te stimuleren, zoals Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) en de Dutch Media Hub (DMH).

Het Webinar start op 11 juni om 16.30 en duurt tot 18.15 uur. Wil je deelnemen aan dit online TSOC event, meld je dan aan via de TSOC website.

Na inschrijving ontvang je een dag voor het Webinar de instructies om online toegang te krijgen tot het Webinar. Via een webbrowser kan je online deelnemen of met een telefoon kan je inbellen op een conference audio bridge.

Algemene Ledenvergadering
Voorafgaand aan het Webinar wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden van 15.00 tot 16.00 uur. Wil je hier ook aan deelnemen, dan vragen we jezelf apart voor deze online bijeenkomst aan te melden. Wil je deelnemen aan de ALV, meld je dan hier aan via de TSOC website.

Hopelijk tot ziens en horens bij onze tweede TSOC Webinar!


Met vriendelijke groet,

 

Paul Wijngaard

Moderator Webinar

Datum en tijdstip:
2020-06-11T16:30:00 2020-06-11T18:15:00
Locatie:
Online webinar
Adres:


Aanmeldperiode:
2020-01-01T00:00:00 2020-06-10T23:59:00