"Cyber Security" 19 november 2020

TSOC 19 NOV.png


Op donderdag 19 november vindt het laatste TSOC-event van dit jaar plaats. Uiteraard online en daarom van 16.00 -17.30 uur. Dit laatste event  van 2020 staat in het teken van Cyber Security. Een zeer actueel thema doordat we door Covid-19 met zijn allen nog meer zijn aangewezen op online werken en socializen. Voor Covid-19 draaide de digitale transformatiemachine al op volle toeren en inmiddels staat deze op de turbo-stand.

Digitaal werken en leven is echter niet zonder risico’s. Net als een pandemie houdt de digitale wereld niet op bij de landsgrenzen. Het centrale thema van deze sessie is dan ook: kunnen we ons internet veilig houden en wat is dan prioriteit? Kunnen we als Nederland 'digitaal autonoom' blijven en zo ja, hoe dan?

Programma

We starten om 16.00 uur met ons programma. We eindigen zoals je gewend bent van ons met een plenaire Q&A en we ronden af omstreeks 17.30 uur. Drie sprekers zullen ons tijdens het online webinar meenemen vanuit hun diverse – overheid, wetenschap & bedrijfsmatige- blikveld.

Elly van den Heuvel.jpg

Elly van den Heuvel, o.a. Secretaris bij de Nederlandse Cyber Security Raad,

Elly van den Heuvel-Davies is een ervaren leidinggevende met een lange loopbaan binnen de Nederlandse overheid. Haar loopbaan in de ICT is zij begonnen als Hoofd ICT bij het Ministerie van Justitie. In deze functie was zij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van een meerjarenbeleid op het gebied van ICT.

Van 2008-2014, was zij het Hoofd van het National Cyber Security Centre (NCSC) en de voorganger Govcert.nl. Gedurende deze periode was zij onder andere verantwoordelijk voor de incident respons tijdens een aantal grote incidenten waaronder de DigiNotar crisis. Samenwerking staat hoog in haar vaandel. Zij heeft mede vormgegeven aan de publiek-private samenwerking binnen  het NCSC en de samenwerking binnen de internationale cybersecurity community.

Sinds augustus 2014 is Van den Heuvel-Davies Secretaris van de Cyber Security Raad (CSR). De 
CSR is een nationaal en onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet en via het kabinet ook het bedrijfsleven. De raad bestaat uit hooggeplaatste vertegenwoordigers van publieke en private organisaties en wetenschap. De CSR zet zich op strategisch niveau in om de cybersecurity in Nederland te verhogen. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de agendazetting en bereid de adviezen van de raad voor. Ook vertegenwoordigt zij de raad op congressen en symposia in binnen- en buitenland. Zij is initiatiefneemster van de National Cyber Security Summer School (NCS3), de European Foresight Cyber Security en Women in Cyber Security (WICS). Naast haar werkzaamheden voor de CSR is Van den Heuvel-Davies ook actief als Chairwoman Advisory Board van het Forum International de la Cybersecurite (FIC), adviseur cybersecurity voor het World Economic Forum en lid van de raad van toezicht voor Z-CERT.

Peter Mesker.jpgPeter Mesker, CTO bij Orange Cyberdefense Netherlands B.V. (voormalig SecureLink B.V.),

As one of the founders of SecureLink in the Netherlands, he is an experienced architect/designer with a visionary for the complex security and infrastructure architectures. With a natural skill to convert a concept into a real design, he creates the best technical platform for each customer environment, taking care of the manageability and integration. Managed Security services and next generation security solutions are a special focus area besides supporting the customer at his digital transformation. He is also involved in hunting for and developing the right talent for Orange Cyberdefense.

 

Raymond Bierens.jpg

Raymond Bierens, o.a. PhD Onderzoeker bij het Amsterdam Business Research Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam en strategisch adviseur van diverse ministeries, multinationals en startups.

Raymond Bierens is parttime PhD Onderzoeker aan het Amsterdam Business Research Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam en strategisch adviseur van diverse ministeries, multinationals en startups. Zijn aandachtsgebied richt zich op het managen van digitale risico’s en cybersecurity bij grote digitale transformaties. Ook is hij voorzitter van de Stichting Connect2Trust die cross-sectoraal dreigingsinformatie deelt aan groot (niet-)vitaal bedrijfsleven in Europa. Raymond heeft zijn kennis en ervaring opgedaan tijdens zijn (wereldwijde) verantwoordelijkheden voor defensieorganisaties en vitale bedrijven bij Atos en Accenture. Ook is hij een veelgevraagd spreker en doceert hij o.a. aan de Universiteit van Amsterdam, bij de jaarlijkse Nationale Cybersecurity Summerschool en op zowel strategisch als uitvoerend niveau aan de Nederlandse overheid.

Zowel de sprekers, als de moderator Yvonne Schers, zetten in op kennisdeling en interactiviteit. Ben je nog niet aangemeld? Geef je via deze link op, zodat je het niet mist. We zien je graag online op donderdag 19 november aanstaande!

Met vriendelijke groet,


Yvonne Schers
Event moderator TSOC-bestuur

 

Datum en tijdstip:
2020-11-19T16:00:00 2020-11-19T17:30:00
Locatie:
Online webinar
Adres:


Aanmeldperiode:
2020-01-01T00:00:00 2020-11-18T00:00:00