"De waarde van een Connected Society" | 27 januari 2022

Webinar Connected Society, 17 januari 2022.jpg

Omdat we nog een lockdown zitten en het onzeker is hoe lang dit nog voortduurt zal ons eerste TSOC event van 2022 online plaatsvinden en wel op donderdag 27 januari 2022 - de oorspronkelijke datum van het Annual Diner dat naar 21 april 2022 verplaatst is - met als onderwerp "Connected Society”.  Twee uiteenlopende sprekers nemen ons mee in de diepte hiervan. En we hebben een Mystery Guest.

Mis het niet en meld je snel aan. Uiteraard kun je ook een introducee meenemen.

Deze online sessie staat in het teken van een Connected Society. Waar gaat het naar toe en wat staat ons allemaal nog te wachten? Welke rol spelen complottheorieën hierin en hoe kunnen excessen op internet worden beteugeld? Technologie heeft de samenleving op diverse manieren meer verbonden. Zowel qua intensiteit van contacten als verspreiding van informatie. Was de vraag vroeger: hoe vind ik de juiste informatie snel? Nu lijkt vaak de vraag te zijn: welke informatie klopt er nog? En welke verantwoordelijkheid hebben de technologie partners daarbij?

Programma
We starten om 16:00 uur ons programma en zoals je van ons gewend bent eindigen we met een plenaire Q&A en ronden we omstreeks 17:15 uur af.

Sprekers
Jaron Harambam.jpg

Dr. Jaron Harambam, Postdoctoral Researcher bij Instituut voor Media Studies van de KU Leuven
Complottheorieën tieren welig op sociale media, het wantrouwen naar publieke instituties is groeiende, en geen feit lijkt meer veilig. De waarheid lijkt steeds meer een splijtzwam in onze samenleving te worden. Wat is er aan de hand? Welke rol speelt onze digitale informatieomgeving? En wat kunnen wij er aan doen? In zijn bijdrage gaat Jaron dieper in op het wantrouwen en complotdenken in onze samenleving, en hoe wij weer met elkaar verbonden kunnen raken. 
Dr. Jaron Harambam is als interdisciplinair socioloog werkzaam aan het Instituut voor Media Studies van de KU Leuven (België) en doet onderzoek naar complottheorieën, nieuwsmedia, en sociale media platformen. Hij promoveerde in 2017 op een etnografisch onderzoek in de wereld van Nederlandse complotdenkers. Samen met fotograaf Marije Kuiper en ontwerper Roel Vaessen publiceerde hij dit jaar het visuele verhalenboek The Truth Is Out There over de zoektocht naar de waarheid van 18 "complotdenkers". 


Feyo Sickinghe.jpg

Mr. Feyo Sickinghe, Principal Regulatory Counsel bij Bird & Bird
Met de Digital Services Act wil Europa verspreiding van illegale content tegengaan. Grote online platforms zullen met de Digital Markets Act aan zware verplichtingen moeten voldoen. De eerste voorstellen om desinformatie tegen te gaan liggen op tafel. Wat houden deze voorstellen in en wat gaat dit betekenen voor sector?
Feyo Sickinghe is oud-voorzitter van TSOC en principal regulatory counsel bij Bird & Bird in Den Haag en Brussel. Hij is een veelgevraagd spreker op het gebied van telecom, digitale economie en platformregulering. Hij assisteert bedrijven bij het in kaart brengen van de gevolgen van nieuwe regelgeving en de mogelijkheden om daarop invloed uit te oefenen. Samen met Marjolein Geus publiceerde hij in 2021 artikelen in het tijdschrift Mediaforum over regulering van de platformeconomie.

Aanmelden
Ben je nog niet aangemeld? Geef je via snel op via de button 'Aanmelden' onderaan deze pagina, zodat je het niet mist. De praktische informatie ontvang jij en je eventuele introducee per e-mail enkele dagen voor het online event.

We zien je graag online op donderdag 27 januari om 16:00 uur!

Met vriendelijke groet,

Yvonne Schers, moderator TSOC bestuur

Datum en tijdstip:
2022-01-27T16:00:00 2022-01-27T17:30:00
Locatie:
Online webinar
Adres:


Aanmeldperiode:
2021-11-04T00:00:00 2022-01-25T10:00:00