Annual Dinner | 21 april 2022

TSOC AD fotoraam V7.jpg


De wereld van vandaag is in een nieuwe greep. Was deze gisteren nog in de greep van de Coronapandemie nu is het de oorlog in Oekraïne. Hoe ziet de wereld er daarna uit? Of is dit de nieuwe werkelijkheid? Genoeg stof om het TSOC Annual Dinner op 21 april 2022 te herijken; meegaan met wat ons nu bezighoudt als mens, maar ook als professionals in de Telecom en Media Sector.

“TELECOM & MEDIA – LEVENSADER IN DE NIEUWE WERELD ORDE”

We gaan tijdens deze avond in op de vraag hoe Technologie, Media en Telecommunicatie een rol speelt op het hedendaagse wereldtoneel; als digitale dijk tegen cyber invasie, als versneller van propaganda en als hoeder van onze digitale autonomie.  

  • Cyberaanvallen nemen de laatste jaren in vorm en hevigheid toe. Het bedreigt de veiligheid en stabiliteit van onze samenleving. De inval van Rusland in Oekraïne heeft hier nog een andere dimensie aangegeven. Welke doos van Pandora is door de toenemende afhankelijkheid van onze digitale infrastructuren geopend? De impact van de fysieke invasie is enorm ontwrichtend en schrijnend maar die van een succesvolle digitale invasie kan dat wellicht op een andere manier evenaren. De roep om actie om er ons tegen te wapenen en oog voor te hebben is groter dan ooit.

  • Propaganda is van alle tijden net als informatievoorziening, maar waar ligt de grens met manipulatie. De invasie in Oekraïne geeft een andere dimensie aan welke rol (social) media en digitale platformen een rol spelen in het huidige conflict met Oekraïne. Alle aspecten van ons leven hebben op de een of andere manier te maken met media. Zo ook oorlog. Nu nieuwsmedia koppen dat Oekraïne de 'informatieoorlog' aan het winnen is, is het de vraag hoe verschillende media - van Russia Today tot The Kyjiv Independent, van smartphones tot satellieten, van Facebook en Instagram tot VK en Telegram - de oorlog zowel weergeven als bepalen. En wat is onze rol (en verantwoordelijkheid) als ooggetuige en daarmee deelnemer aan het conflict?

  • De neutraliteit van internet is een hoog goed in de Westerse wereld. Maar er lijkt door de invasie in Oekraïne een kentering te zijn doordat men grijpt naar het middel van depeering; een ingreep in de diepste structuren van het internet. Uiteindelijk lijkt ook het internet niet bestendig te zijn tegen oorlog en politiek. Wat zijn de macro economische en geopolitieke gevolgen van die bewegingen en van ingrepen? Hoe bestendig zijn de principes van een open en vrij internet tegen grote economische en geopolitieke ontwikkelingen? Moeten we onze digitale autonomie vergroten en kwaadwillende mogendheden buitensluiten van de digitale infrastructuur, en machtsconcentraties tegengaan? Wat betekent dit voor ons als sector?

Keynotes
Tijdens het diner zullen vooraanstaande sprekers ingaan op bovenstaande thema’s en dilemma’s.
 
Jaya Baloo, Chief Information Security Officer bij Avast.

Voordat Jaya Baloo in oktober 2019 als CISO bij Avast aantrad was zij CISO bij KPN. Daarvoor was zij werkzaam als Practice Lead Lawful Interception at Verizon en werkte zij bij France Telecom als Technical Security Specialist.

Michiel Steltman, Managing Director bij DINL – Digitale Infrastructuur Nederland.

Michiel Steltman is directeur en spreekbuis van de stichting DINL, de koepelorganisatie van de Nederlandse aanbieders van digitale infrastructuur, en project lead van het Project Partnering Trust. Steltman heeft een technische achtergrond en is al meer dan 30 jaar werkzaam in de internationale wereld van IT en internet.

Mark Deuze, Hoogleraar Mediastudies - Universiteit van Amsterdam.

Mark Deuze zijn onderzoek en onderwijs gaan over de innige verstrengeling tussen mensen en media en over de manier waarop de media als industrie functioneert. Met gastaanstellingen aan de University of Technology Sydney (Australië), Northumbria University in Newcastle (Engeland) en tot voor kort aan de Lomonosov Moscow State University in Rusland. 
Zijn meest recente boeken zijn Leven in Media (uitgever Amsterdam University Press, december 2017), Making Media (samengesteld met Mirjam Prenger, AUP, januari 2019) en volgend jaar verschijnt Life in Media (uitgever MIT Press).

De moderatie is in handen van Marijke Roskam en we rekenen op veel interactie met de zaal. Een onderwerp dat heel actueel is en van alle kanten belicht mag worden om samen stappen te zetten in deze ontwrichtende en uitdagende tijden.

Locatie en aanvang
De ontvangst is vanaf 17:00 uur op Kasteel de Wittenburg te Wassenaar. Het Annual Dinner start om 18:45 uur en duurt tot ongeveer 22:30 uur. Er is ruimte om als individueel lid of bedrijfsleden introducées uit te nodigen of beter nog reserveer een sponsortafel.

Sponsortafel voor bedrijfsleden
De prijs voor een volledige tafel (acht personen) bedraagt € 1.500 exclusief btw. Reservering van een sponsortafel kan plaatsvinden door een e-mail te sturen naar info@tsoc.nl. Plaatsen worden toegekend in volgorde van ontvangst van de reservering, reserveer daarom snel want er zijn al wat sponsortafels toegekend.

Aanmelding en betaling
Er zijn inmiddels al aardig wat plaatsen bezet maar er zijn er in totaal 175 plaatsen beschikbaar. Wil je deelnemen aan het TSOC Annual Dinner, meld jezelf dan aan via deze pagina. Kort na aanmelding via de website ontvang je een elektronische factuur en dien je € 95,00, excl. btw, te voldoen via ABN AMRO-rekening NL36 ABNA 0483 0377 96 t.n.v. ‘Telecom Society te Gorinchem’ o.v.v. ‘Annual Dinner 2022’ én je naam. Daarnaast dien je voor aanvang van het Annual Dinner de contributie voor het lidmaatschap over 2022 voldaan te hebben.

Introducées
Ook dit jaar kun je één introducée meenemen naar het TSOC Annual Dinner. Meld jezelf en je introducé eerst aan via de website en stuur vervolgens een e-mail naar info@tsoc.nl met daarin je naam en de naam + contactgegevens van de introducé. Betaling voor twee personen vindt op dezelfde manier plaats als hierboven vermeld onder het kopje 'Aanmelding'. Je ontvangt de factuur voor jouw introducée en bent verantwoordelijk voor de betaling. We raden je aan vóór 1 april 2022 te reageren.

Dieetwensen? Als je dieetwensen hebt voor het Annual Dinner, kun je deze tot uiterlijk 14 april 2022 doorgeven aan het secretariaat via info@tsoc.nl.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met het secretariaat (info@tsoc.nl of 0183 - 646 673).

 

We kijken ernaar uit je op donderdag 21 april 2022 te mogen verwelkomen!

Datum en tijdstip:
2022-04-21T17:00:00 2022-04-21T23:00:00
Locatie:
Kasteel de Wittenburg, Wassenaar
Adres:


Aanmeldperiode:
2021-01-01T00:00:00 2022-04-12T23:59:00